fredag 24 september 2010

Bildanalys Kuala Lumpur Tower

Foto: Sergi Reboredo

På bilden är det en liten kille, möjligtvis fyra år gammal.  Han är mörk i hyn, har svart hår och bär en grön tröja med Malaysias höga byggnaderna Petronas Twintowers och Kuala Lumpur Tower på. Till höger om byggnaderna står det också Malaysia och i mark höjd med byggnaderna ser det ut som flera små hus. Bakom pojken kan man ana en vägg eller dörr av enkla, bruna och smutsiga brädor.

Pojken ser ledsen, dyster och oskyldig ut. Bilden är tagen snett uppifrån så att man ser ner på pojken vilket gör att han verkar liten och ynklig. Bilden är medvetet beskuren så att man bara ser pojken och det är också väldigt mycket fokus på hans stora ögon som ser vädjade ut. Det ser också ut som om han saknar något eller någon, kanske mat, sin mamma eller pappa? Omgivningen är svår att se eftersom att bilden är beskuren, men jag gissar att bilden är tagen i öppningen av ett litet hus eller skjul i någon liten och fattig by i Malaysia. 

Bilden förmedlar många och starka känslor och en uppmaning till betraktaren att på något sätt hjälpa och stötta detta och flera andra barn som har det svårt och kanske inte får maten de behöver. Bilden skulle egentligen kunna vara tagen från en hjälporganisations sida där man t.ex vill att folk ska skänka pengar till fattiga och oskyldiga barn som som finns världen över.

1 kommentar: